StyllieS Blog

Vastgoedstyling helpt uw woning sneller te verkopen

Annelies

Vastgoedstyling

23 feb, 2011

Nog nooit was het woningaanbod zo groot als nu. Als u uw woning snel wilt verkopen, dan doet u er verstandig aan uw woning eerst verkoopklaar te maken. Een woning is verkoopklaar als de inrichting sfeervol, maar neutraal is en de pluspunten van de woning benadrukt.

Naast het enorme woningaanbod hebt u ook nog eens te maken met steeds kritischere kopers. Dat geldt ook voor de potentiële koper van uw woning. Die bekijkt namelijk het totale woningaanbod  eerst op internet. Een volle of donkere woning? Onscherpe foto’s? De koper klikt snel door naar de volgende woning. Weg is uw verkoopkans. Uw woning verkopen begint dus met goede foto’s op internet. En die kunnen alleen gemaakt worden als uw huis verkoopklaar gemaakt is door een gespecialiseerde vastgoedstylist.

Waarom een vastgoedstylist?

Als u uw woning gaat verkopen, dan is dat hoe dan ook een emotionele gebeurtenis. Het is daarom lastig om zelf onbevooroordeeld uw woning te bekijken. Een vastgoedstylist kan dat wel. De stylist bekijkt uw woning door de ogen van de potentiële koper. En kan zonder emotionele binding aanpassingen doorvoeren, waardoor uw woning aantrekkelijker wordt voor een breed publiek. En hoe meer mensen uw woning aantrekkelijker vinden, hoe  groter de kans dat uw snel een koper vindt. Vastgoedstyling zorgt er dus voor dat de potentiële koper te zien krijgt wat hij wil zien.  U wast en stofzuigt uw auto toch ook, voordat u deze te koop aanbiedt?

Wat doet een vastgoedstylist?

Afhankelijk van de werkwijze van de stylist ontvangt u een adviesrapport of gaat de styliste zelf aan de slag. In dat laatste geval creëert de stylist een neutraal ingerichte woning met de optimale beleving van ruimte en licht. Alle ruimtes hebben een functie gekregen. De pluspunten van de woning zijn goed zichtbaar en de woning ademt een welkome sfeer. Ook van buiten. Zo kan iedere potentiële koper zichzelf zien wonen in uw woning.

Vastgoedstyling verdient zichzelf terug!

Een woning die lang op de markt staat kost veel geld. De keuze is dus aan u: € 1200 besteden aan vastgoedstyling of (na maanden) de vraagprijs met bijvoorbeeld € 12.000 verlagen. Vastgoedstyling levert in de meeste gevallen veel meer op dan het kost. Zak dus niet met de vraagprijs, maar investeer in vastgoedstyling en krijg snel voor de woning wat deze echt waard is.

Inpakken en wegwezen

Bijkomend voordeel van vastgoedstyling is dat al uw spullen al uitgezocht en ingepakt zijn voor de verhuizing.  Zo houdt u meer tijd over om in de nieuwe woning te stoppen.

Gerelateerde Artikels