Wat mag je verwachten als je een vastgoedstylist inschakelt?

Annelies

Vastgoedstyling

16 feb, 2017

Iedereen heeft wel ideeën over wat een vastgoedstylist doet. Soms juist, maar vaker niet. Door televisieprogramma’s als de Huisdokter is een beeld over vastgoedstyling ontstaan dat niet helemaal correct is. Dus als je de hulp van een vastgoedstylist inschakelt, weet jij wat er dan precies gaat gebeuren? Vast niet! Daarom vertel deze vastgoedstylist wat je zeker wel en ook zeker niet hoeft te verwachten.

Alle muren wit verven

De meeste mensen denken dat als je je huis wilt verkopen, je alle muren wit moet schilderen. Dit is niet waar. Witte muren doen een kamer groter lijken, maar soms ook killer. En dat is niet de bedoeling. Je wilt juist een sfeervolle woning verkopen. Een muur met een wat fellere kleur kan dus best, als de rest van de inrichting dan maar rustig is. En de accent kleur gematigd terugkomt in de rest van het interieur. Maar ook elke vergrijsde kleur geeft een kamer sfeer en rust en kan dus heel goed.

 

Er komt een vrachtwagen vol meubels

Nee hoor, alleen als dat nodig is. In principe werkt een vastgoedstylist met de aanwezige meubels. Met goed opruimen, een goede indeling en sfeervolle, mooie foto’s bereik je al een groot effect.

Als een woning leeg staat of heel gedateerd is ingericht, dan is opnieuw inrichten wel aangewezen. Een sfeervol ingerichte woning verkoopt nu eenmaal sneller dan een lege. Dat kan met echte meubels, maar ook met kartonnen meubels van Cubiqz. Die passen meestal in een normale auto en dan passen er ook nog accessoires in.

 

Dus nee, ik kom echt niet met een vrachtwagen om het hele interieur om te gooien zoals op tv. Tv programma’s zijn gesponsord. Een totale make over waar een groot contrast is tussen de voor en de na beelden, is nou eenmaal beter voor de kijkcijfers.

 

Vastgoedstyling is duur

Dat valt wel mee. Alles is relatief. Voor zo’n € 250 komt een vastgoedstylist bij u thuis foto’s maken inclusief fotostyling. Dat is dus 0,001% van de gemiddelde verkoopprijs van een woning (bron: http://trends.knack.be/economie/immo/hoeveel-kost-een-woning-in-uw-gemeente-anno-2016-bekijk-de-interactieve-kaart/game-normal-691107.html). Een minimale investering, die je snel terug verdient. Want een huis dat verkoopsklaar is gemaakt verkoopt sneller en tegen een betere prijs.

 

Weet jij nu wat je van een vastgoedstyling mag verwachten?

Gerelateerde Artikels