StyllieS Blog

Maak van je trap een eyecather

Annelies

Interieurvormgeving

15 mei, 2015

Sta jij wel een stil bij je trap? Ik bedoel; heb je er iets van gemaakt? Of is het puur een functioneel ding dat twee verdiepen met elkaar verbindt? Voor de meeste mensen is een trap dat laatste. En dat is zonde, want je kunt heel leuke dingen doen met een trap en er een echte eyecather van maken. Ook als je trap niet midden in de living staat.

Een paar ideeën:

Speel eens met kleur

Je kunt iedere trede een andere kleur geven. Schilder iedere trede in een andere kleur, zodat je een regenboog op je trap krijgt. Als je het iets rustiger wilt houden kun je ook werken met verschillende kleurnuances van één kleur (ton-sûr-ton). Bijvoorbeeld van onder naar boven van donker naar licht. Je kunt ook twee kleur om en om aanbrengen. Kies dan wel een spannende combinatie, die past in je interieur. Een spannende combinatie is bijvoorbeeld een combinatie van twee contrasterende kleuren, zoals zwart en wit.

Gebruik ongewone materialen

Zoals behang op de optreden. Dat geeft een speels effect. Uiteraard kun je het zo bont maken als je wilt. Voor een wat gewaagdere variant kies je voor een behang dat qua kleur en patroon contrasteert met de rest van de trap. Wil je wat meer op safe spelen, dan kies je beter een kleur behang dat waarin de kleuren van de rest van de trap terugkomen.

Gebruik je trap voor een boodschap

Er bestaan ook stickers voor op je trap. Google maar eens op “trap sticker” en je krijgt verschillende aanbieders. Je kunt er erg leuke dingen mee doen!

Integreer opbergruimte in je trap

Maak bijvoorbeeld van iedere trede een schuif. Of maak onder je trap een boekenkast.

Creatieve treden

Ook met de treden van je trap zelf kun iets bijzonders doen. Waarom moet een trede een stuk hout of metaal zijn, als je ook een trap kunt maken van skateboards. 😉

Ik zou zeggen; maak eens iets moois van je trap!

Je vindt voorbeelden van al deze ideeën op mijn Pinterest pagina. https://www.pinterest.com/stylliesje/trappen/

 

Gerelateerde Artikels