D&M Depot-Karoo

‘Lagom’; Hoe doe je dat?

Annelies

Interieurvormgeving

28 feb, 2017

Er is een nieuwe scandinavische interieurtrend; ‘Lagom’. Het betekent zoveel als; bijna perfect of in balans. Precies goed dus. Idee is dat in een perfect interieur geen ruimte meer is om te leven. Bijna perfect is daarom ideaal. Het is een manier van leven. Een Lagom interieur is dus niet alleen in balans met je eigen leven, maar ook met al het leven om je heen, zoals milieu en de natuur. Klinkt goed toch?

Uitgangspunt blijft om steeds te kijken hoe jij en je omgeving zich het beste voelen. Door je je ecologische voetafdruk kunnen verminderen.

Maar hoe leef je ‘Lagom’?

 1. Kies duurzame materialen
  Kies meubels en vloeren van bamboe. Bamboe groeit supersnel. Er zijn zelfs soorten die 1 meter per dag groeien! Binnen 5 jaar is een bamboe plant geschikt om te gebruiken voor het verwerken in vloeren meubels. Bij hardhout duurt dat zo’n 40 jaar.
 2. Decoreer bewust
  In een Lagom interieur is zeker plaats voor decoratie. Maar sober en stijlvol, liefst met een plant als basis.
 3. Weg met rommel!
  Laat het overbodige weg. Of te wel; Geef alles in je huis een vaste plaats. Zorg voor voldoende opbergruimte. Geef wat je niet meer nodig hebt aan de kringloopwinkel. Zo maak je je interieur rustig en kun je je concentreren op de leuke en belangrijke zaken.
 4. Steek energie in leuke dingen
  Probeer stress op werk te vermijden. Focus op de dingen waar je positieve energie van krijgt zoals bijvoorbeeld je hobby’s of je familie.
 5. Ga biologisch
  Kies in je supermarkt de biologische producten en eet minder vlees. En uiteraard haal je je boodschappen in een recyclebare boodschappentas. Heb je het Lagom-virus echt te pakken; start dan met een moestuin. Kan zelfs op je balkon! Zo bespaar je ook meteen afval.
 6. Recycle en bespaar
  Bespaar op je energieverbruik door je huis tochtvrij te maken. Hang wat extra gordijnen en voorzien tapijten. Dat isoleert en maakt het bovendien gezellig in huis! Kies dan meteen ook voor led-verlichting en zorg dat er geen apparaten onnodig stand by staan.
Lagom
voorbeeld Lagom in je interieur

Gerelateerde Artikels