StyllieS Blog

Kleuren en trends voor 2015

Annelies

Interieurvormgeving

21 jan, 2015

Het is het einde van het jaar. De tijd dat de experts de trends voor het nieuwe jaar wereldkundig maken. Wil jij weten welke kleuren en trends in 2015 de interieurs bepalen? Ik zet er een aantal op een rij.

De experts zijn het eens; de economische crisis en digitalisering van de samenleving bepalen de kleuren van het interieur in 2015. We zijn allemaal de crisis en de berichtgeving erover beu. We hebben behoefte aan een frisse wind, positivisme. We zoeken naar warme natuurlijke materialen en romantiseren vervlogen, betere tijden.

Blauw in alle gradaties

De kleur die in 2015 het interieurbeeld bepaalt is blauw. Niet alleen gewoon blauw blauw, maar blauw in allerlei gradaties en varianten. Van pastelblauw, grijsblauw tot petrolblauw en zeeblauw. Liefst in combinatie met een okergeel of oranjerood. Een heel frisse basis dus. In combinatie met een warmere kleur. Op deze manier breng je spanning in je interieur en dat is een mooie basis.

Metallic versus mat

De metallic look is een vertaling van de digitalisering van onze maatschappij. Verschillende verfmerken bieden een ruim pallet aan verven met metallic afwerking aan. Anderzijds is er ook een sterke voorkeur voor juist heel matte afwerkingen. De natuurlijke look. De meeste verffabrikanten hebben een steeds groter gamma een kalkverven in hun assortiment of bieden verven ana met een extra matte look.

Retro behang

In mindere tijden kijken we graag terug naar de tijd dat het nog goed ging. Je ziet nu een groot aanbod aan behangpapier met grafische prints, zoals in de jaren ’70.

Ook zie je meer barokke prints op de markt. Als je niet meteen een hele muur wilt voorzien van een print, is een muursticker wellicht een oplossing. Veel verf- en behangfabrikanten bieden tegenwoordig ook een uitgebreide collectie aan.

Voor uitgebreide kleurvoorspellingen voor 2015:

www.sigma.be

http://www.colora.be/nl-BE/collecties/We-are-colour-2015

Bronnen:

http://www.aardbei-communicatie.nl/de-kleurtrends-voor-een-kleurrijk-2015/

http://www.sigma.be/nl-be/professional/kleur-en-inspiratie/kleurinspiratie/sigma-trendkleuren

Gerelateerde Artikels