StyllieS Blog

Gezien op Biënnale Interieur

Annelies

Interieurvormgeving

23 okt, 2014

Om het jaar vindt in Kortrijk de Biënnale Interieur plaats. Een toonaangevende beurs. Uit onder andere Frankrijk, Nederland en Duitsland komen interieurspecialisten naar Kortrijk om de nieuwste trends te ontdekken. Uiteraard was ik ook naar deze beurs! Wat heb ik op de beurs gezien:

Ronde vormen

Ronde vormen overheerste het beeld. Zowel in banken, tafels en kasten als in accessoires. Ook veel ronde of ovale eettafels. Vooral die tafels vielen mij op. In de huidige interieurs zie je meestal een rechthoekige eettafel staan. Daar komt dus verandering in!

Aanpasbare meubels

Een idee wat veel ontwerpers hebben, is dat het handig is als meubels aanpasbaar zijn aan je behoefte. Deze aanpasbaarheid heeft wellicht te maken met de trend om steeds kleiner te wonen. Terug van weggeweest: de uitschuifbare eettafel. Waarom heb je met je gezin van 4, iedere dag een tafel staan waar 6 of 8 personen aan kunnen zitten?

En waarom heb je continu een keuken in huis als je deze niet continu gebruikt? Er zijn allerlei innovatieve ideeen die met dit idee spelen, zoals een  wandmeubel dat als het openklapt een keuken, bureau of tv-meubel is (bijvoorbeeld: www.wrapspaces.com en http://www.nrc.nl/nieuws/2016/05/22/de-uitklapmeubels-van-deze-nederlandse-designer-gaan-viral).

Natuurlijke materialen

Wat me verder opviel was de enorme hoeveelheid natuurlijke materialen, zoals hout, leer en natuursteen.

Overal kwam ik hout tegen, maar wel steeds verschillende soorten en afwerkingen. Van volledig ruw vurenhout tot mooi glad en glimmend kastanje hout. Meubels van hout, maar ook de stands op de beurs van hout. Zo was er een stand volledig opgebouwd uit stapels houten kratten en een andere stand die van de andere stand was afgescheiden door grote stukken osb-plaat.

In de keuken komt natuursteen weer helemaal terug. Niet dat het ooit echt is weggeweest, maar de toepassing is uitgebreid. Wat denk je van een marmeren aanrechtblad, dat ook doorloopt over de kastfronten! Heel mooi….

Iets heel speciaals vond ik de keuken met kastafwerking van leer! Een bijzondere combinatie van strakke koude machines met de warmte van leer.

Ook in de decoratie veel hout, kussens van leer en diverse soorten natuursteen. Ambachtelijk gemaakte spullen van eerlijke materialen. Mooi om in huis te zetten!

Koper

Naast de ronde vormen en natuurlijke materialen blinkte er ook heel wat koper in Kortrijk. Toppunt hiervan was de stand die van buiten helemaal koperkleurig was. Dat koper vormde een mooi contrast met het strakke en volledig witte interieur van de stand. Super combinatie! Overigens is dat koper ook een heel mooie combinatie met roze….

Goh, ik heb nog veel meer gezien op de beurs. Te veel om allemaal op te schrijven…..

Gerelateerde Artikels