StyllieS Blog

Winterse gezelligheid in huis

Annelies

Interieurvormgeving

23 okt, 2015

Het is weer zover; de donkere dagen zijn er. Je kunt er somber van worden. Als het buiten dan toch al donker is, zorg dan gewoon dat je lekker binnen kunt cocoonen. Sluit je gordijnen en trek je terug met de mensen die je graag ziet. Ik zal je wat tips geven voor een warm en welkom interieur:

Extra textiel

Om het binnen extra gezellig te maken begin je best met het toevoegen van extra textiel. Dat kan in allerlei soorten. Bijvoorbeeld in de vorm van een tapijt. Zeker als je een parket of tegelvloer hebt in je living. Leg dan in de winter een tapijt voor de zetel. Leg ook meteen wat extra kussens in die zetel en drapeer een mooie plaid over de leuning. Zo. Nu ligt alles ligt klaar voor een heerlijk avondje lekker warm op de bank hangen!

Kleur

Aan het einde van het jaar denken veel mensen aan de kleuren rood, groen en goud. De traditionele kerstkleuren. Maar je kunt ook bijvoorbeeld een heel winterse sfeer creëren door juist alles wit te houden. Je krijgt dan het gevoel van sneeuw. Gebruik dan wel verschillende texturen bij elkaar. Anders wordt het een te kil. Ik noem wat voorbeelden: witte gebreide plaid, gladde witte sierkussens, wit gespoten takken in een witte vaas, witte kaarsen op witte schaal, wit schapenvachtje, witte metalen windlichten, enz….

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor juist een heel donker pallet. Trek dat dan door in al je accessoires zodat de warme donkere sfeer in je hele living (of je hele huis!) hangt.

Vuur

Wat zorgt er nog voor instant gezelligheid: vuur!

Dat kan een kaars (of liefst meerdere kaarsen) zijn, maar ook een haardvuur. Is het niet mogelijk om een echte open haard te plaatsen? Dan zijn er mooie alternatieven! Je kunt bijvoorbeeld in ieder huis een haard op bio-ethanol plaatsen. En er zijn ook gashaarden waar geen afvoerkanaal voor nodig is. Wil je liever geen echt vuur? Of ben je op zoek naar een goedkoop alternatief? Wellicht is een dvd met een haardvuurtje of een open haard van karton dan iets voor jou.

Vergeet ook je andere zintuigen niet! Een winters muziekje en de geur van warme chocolademelk of kruidnagel en kaneel maken de winterse sfeer compleet!

Gerelateerde Artikels