StyllieS Blog

Waarom een lege woning niet goed verkoopt

Annelies

Vastgoedstyling

16 mrt, 2016

Een te koop staande woning is een verkoopobject. Dat object wil je zo goed mogelijk aanprijzen, zodat je het snel verkoopt. Daarom is het beter om je woning niet leeg te koop aan te bieden. Een korte toelichting.

Geen sfeer

Een belangrijk element bij de verkoop van je huis is de sfeer. En dan niet alleen de sfeer in de woning zelf, maar ook de sfeer vastgelegd op de verkoopfoto’s. Een warme, welkome sfeer op de foto trekt meer kijkers. Tijdens het bezoek zorgt een goede sfeer ervoor dat de koper zich er thuis voelt. En hoe meer een koper zich thuis voelt, hoe sneller hij geneigd is een bod te doen! Een lege woning heeft geen sfeer. De eventueel achtergelaten meubels vormen geen interieur. De woning ziet er kil en verlaten uit. Dat nodigt niet uit om een bod te doen!

Ruimtes ogen kleiner

Afmetingen van lege ruimtes zijn moeilijk in te schatten. Er staat nergens referentiemateriaal, zoals een bank of een bed. Daardoor ogen lege ruimtes ogen meestal kleiner. Dat geldt zowel op foto’s, als in het echt.

Geen referentiemateriaal

Een koper kan zich in een lege woning bovendien moeilijk voorstellen hoe en waar zijn eigen meubels zouden kunnen staan. Dat komt opnieuw doordat er in een lege woning geen referentiemateriaal staat. Een neutrale basisinrichting helpt de koper om zijn eigen meubels in jouw woning voor te kunnen stellen.

De oplossing: meubels huren! Je huurt een volledige inrichting met echte of kartonnen meubels. Zo is je huis stijlvol en neutraal ingericht en verkoopt je het sneller.

Gerelateerde Artikels