Vastgoedstyling: wat kan je zelf doen?

Annelies

Vastgoedstyling

29 jun, 2019

Je huis klaar maken voor de verkoop, kan je zelf. Jij weet tenslotte als geen ander wat de positieve punten van jouw woning zijn. Maak wel echt tijd om je huis of appartement verkoopklaar te maken. En neem een aantal rigoureuze beslissingen. Dan verkoop jij ook je huis sneller en beter!

Opruimen

Ruim je hele huis grondig op, ook garage en kelder. Maak het aanrecht zo leeg mogelijk en zet losse prullenbakken uit het zicht. Berg in de badkamer/toilet alle persoonlijke spullen op (tandenborstels, shampoo, reserve wc-rollen). Sluit het deksel van het toilet. Leg alleen schone handdoeken in de juiste kleur neer voor een kleuraccent.

Stel je meubels zo op, dat de pluspunten van je huis zichtbaar zijn. Pluspunten kunnen een authentieke schouw, een mooi uitzicht of bijvoorbeeld een mooie vloer zijn. Zet een tafel in het verlengde van de kamer en plaats de stoelen aan de lange zijdes. Stoelen op de korte zijde blokkeren het zicht.

Tip: Alles wat je voorlopig niet nodig hebt, maar wel wilt mee verhuizen, pak je vast in verhuisdozen. De spullen die weg mogen  brenge je of naar de kringwinkel, zet je te koop of gooi je weg. Ziezo, de eerste stap is gezet!

Maak schoon

Dweil harde vloeren en neem deurposten, deuren en (keuken)kasten af. En vergeet vooral de ramen niet. Vuile ramen zijn op foto’s goed zichtbaar!

Neutrale inrichting

Zorg voor een neutrale inrichting. Hoe doe je  dat? Door bijvoorbeeld opvallend gekleurde muren wit te verven en het aantal opvallende meubels of kunstwerken te minimaliseren. Kies één of hooguit twee accentkleuren per ruimte. Bij een appartement liefst één kleurschema voor het hele huis. Een rustig interieur spreekt een breder publiek aan. Maak alle bedden op met een neutrale (witte) sprei of een rustig dekbedovertrek in de kleur van de kamer.

Verwijder familiefoto’s en kindertekeningen. Leidt de koper niet af met je leven, maar stel ze in staat om zichzelf en hun meubels voor te stellen in je woning.

Maak klusjes af

Repareer die kapotte deurklink of losse plint. Zo geeft je kopers niet de indruk dat misschien ook belangrijk onderhoud niet is gebeurd.

Welkom!

Zorg dat je woning er bij de voordeur al welkom uitziet en laat de kijkers maar komen…

Gerelateerde Artikels