Vastgoedstyling: wat kan je zelf doen?

Annelies

Vastgoedstyling

29 jun, 2019

Je huis klaar maken voor de verkoop, kan je zelf. Jij weet tenslotte als geen ander wat de positieve punten van jouw woning zijn. Maak wel echt tijd om je huis of appartement verkoopklaar te maken. En neem een aantal rigoureuze beslissingen. Dan verkoop jij ook je huis sneller en beter!

Opruimen

Ruim je hele huis grondig op, ook garage en kelder. Maak het aanrecht zo leeg mogelijk en zet losse prullenbakken uit het zicht. Berg in de badkamer/toilet alle persoonlijke spullen op (tandenborstels, shampoo, reserve wc-rollen). Sluit het deksel van het toilet. Leg alleen schone handdoeken in de juiste kleur neer voor een kleuraccent.

Stel je meubels zo op, dat de pluspunten van je huis zichtbaar zijn. Pluspunten kunnen een authentieke schouw, een mooi uitzicht of bijvoorbeeld een mooie vloer zijn. Zet een tafel in het verlengde van de kamer en plaats de stoelen aan de lange zijdes. Stoelen op de korte zijde blokkeren het zicht.

Tip: Alles wat je voorlopig niet nodig hebt, maar wel wilt mee verhuizen, pak je vast in verhuisdozen. De spullen die weg mogen  brenge je of naar de kringwinkel, zet je te koop of gooi je weg. Ziezo, de eerste stap is gezet!

Maak schoon

Dweil harde vloeren en neem deurposten, deuren en (keuken)kasten af. En vergeet vooral de ramen niet. Vuile ramen zijn op foto’s goed zichtbaar!

Neutrale inrichting

Zorg voor een neutrale inrichting. Hoe doe je  dat? Door bijvoorbeeld opvallend gekleurde muren wit te verven en het aantal opvallende meubels of kunstwerken te minimaliseren. Kies één of hooguit twee accentkleuren per ruimte. Bij een appartement liefst één kleurschema voor het hele huis. Een rustig interieur spreekt een breder publiek aan. Maak alle bedden op met een neutrale (witte) sprei of een rustig dekbedovertrek in de kleur van de kamer.

Verwijder familiefoto’s en kindertekeningen. Leidt de koper niet af met je leven, maar stel ze in staat om zichzelf en hun meubels voor te stellen in je woning.

Maak klusjes af

Repareer die kapotte deurklink of losse plint. Zo geeft je kopers niet de indruk dat misschien ook belangrijk onderhoud niet is gebeurd.

Welkom!

Zorg dat je woning er bij de voordeur al welkom uitziet en laat de kijkers maar komen…

Meer
D&M Depot-Karoo

‘Lagom’; Hoe doe je dat?

Annelies

Interieurvormgeving

28 feb, 2017

Er is een nieuwe scandinavische interieurtrend; ‘Lagom’. Het betekent zoveel als; bijna perfect of in balans. Precies goed dus. Idee is dat in een perfect interieur geen ruimte meer is om te leven. Bijna perfect is daarom ideaal. Het is een manier van leven. Een Lagom interieur is dus niet alleen in balans met je eigen leven, maar ook met al het leven om je heen, zoals milieu en de natuur. Klinkt goed toch?

Uitgangspunt blijft om steeds te kijken hoe jij en je omgeving zich het beste voelen. Door je je ecologische voetafdruk kunnen verminderen.

Maar hoe leef je ‘Lagom’?

 1. Kies duurzame materialen
  Kies meubels en vloeren van bamboe. Bamboe groeit supersnel. Er zijn zelfs soorten die 1 meter per dag groeien! Binnen 5 jaar is een bamboe plant geschikt om te gebruiken voor het verwerken in vloeren meubels. Bij hardhout duurt dat zo’n 40 jaar.
 2. Decoreer bewust
  In een Lagom interieur is zeker plaats voor decoratie. Maar sober en stijlvol, liefst met een plant als basis.
 3. Weg met rommel!
  Laat het overbodige weg. Of te wel; Geef alles in je huis een vaste plaats. Zorg voor voldoende opbergruimte. Geef wat je niet meer nodig hebt aan de kringloopwinkel. Zo maak je je interieur rustig en kun je je concentreren op de leuke en belangrijke zaken.
 4. Steek energie in leuke dingen
  Probeer stress op werk te vermijden. Focus op de dingen waar je positieve energie van krijgt zoals bijvoorbeeld je hobby’s of je familie.
 5. Ga biologisch
  Kies in je supermarkt de biologische producten en eet minder vlees. En uiteraard haal je je boodschappen in een recyclebare boodschappentas. Heb je het Lagom-virus echt te pakken; start dan met een moestuin. Kan zelfs op je balkon! Zo bespaar je ook meteen afval.
 6. Recycle en bespaar
  Bespaar op je energieverbruik door je huis tochtvrij te maken. Hang wat extra gordijnen en voorzien tapijten. Dat isoleert en maakt het bovendien gezellig in huis! Kies dan meteen ook voor led-verlichting en zorg dat er geen apparaten onnodig stand by staan.
Lagom
voorbeeld Lagom in je interieur
Meer